Monday, October 3, 2011

Flan for Breakfast


Enrique has put all of the carmel custard ingredients into the double-boiler.

Breakfast this morning was the last of yesterday's homemade flan, melon, oranges, coffee and Our Daily Bread in Spanish/English. White beans are on the stove for bean vegetable soup and the little washing machine is thumping through another load of clothes that I will take up to the rooftop to hang to dry. Forty stair steps up and forty steps back down to our first floor flat. Enrique works today, so no morning mass, but instead quiet time to reflect. It's been a good week. A very good week. More to follow. . .

It promises to be delicious!

El deayuno esta mañana fue el flan que sobró de la comida de ayer, melón, naranjas, café y Nuestro Pan Diario, un devocionario cristiano. Las alubias blancas están hirviendo para hacer una sopa vegetal y la lavadora está centrifugando lo que tenderé en la azotea a secar. Cuarenta peldaños de escalera arriba y cuarenta abajo a nuestro piso de primera planta. Hoy Enrique trabaja todo el día, por lo cual en vez de misa he tenido tiempo tranquilo para reflexionar. Ha sido una semana buena. Una semana muy buena. Continuará. . .
Breakfast today/ El desayuno de hoy

2 comments:

  1. Hola, que buena pinta tiene ese flan, un saludo para los dos.

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  2. ¡Gracias, Carlos! Espero ansiosamente el viaje a Oviedo que hace posible conocerte en persona. Besos!

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