Friday, November 8, 2013

Autumn Revel

Autumn wreaths, door adornments with flair
There are some who think that once Halloween has passed and All Saint's Day is behind us it's the time to rush ahead into the colors and dazzle of Christmas to come. To do so, however, would be to miss the rich hues and depth of beauty of November.  Spanish autumn is prolonged by a late celebration of the Christ Child, which doesn't begin until December 25th, when He appears in Nativity Scenes all over the town and in everyones' houses. This makes fall a delight and even though the air is crisp there is art in the autumn outdoors and indoors as you see in Desde My Ventana and pinterest that you won't want to miss.

Hay algunos que piensan que una vez que ha pasado Halloween y el Día de Todos los Santos está detrás de nosotros, es el momento para enfocarse en los colores y en el resplandor de la Navidad por venir. Hacer eso, sin embargo, sería pasar por alto los ricos y profundos matices de belleza de noviembre. El otoño español se prolonga por una celebración tardía del Niño Jesús que no comienza hasta el 25 de diciembre, cuando Él aparece en los belenes de todo el pueblo y en las casas de todo el mundo. Esto hace una delicia del otoño y, aunque el aire es fresco, hay arte en el otoño ahí fuera y bajo techo tal como se ve en Desde My Ventana and pinterest que usted no querrá perderse.


After the keen still days of September, the October sun filled the world with mellow warmth…
The maple tree in front of the doorstep burned like a gigantic red torch.
The oaks along the roadway glowed yellow and bronze.
The fields stretched like a carpet of jewels, emerald and topaz and garnet.
Everywhere she walked the color shouted and sang around her…
In October any wonderful unexpected thing might be possible.”
― Elizabeth George Speare.

This year has been unique because we drank in the fall cider of my home state the beginning of this month and are still capturing the last days of the season back home in Spain. 
Trader Joe's, our first shopping stop when we arrived to the States, was ready for us with edibles we enjoyed and more we packed in our suitcases like pumpkin butter, canned pumpkin, pumpkin seeds and other nuts and dried fruits. 
First purchase at Trader Joe's...do you see dried mango slices, a large jug of 100% pure maple syrup, fresh fuji apples, strawberries and blueberries, organic butternut squash soup, spinach tortellini, pumpkin bars, ... heaven.
Este año ha sido único ya que  bebimos la cidra del otoño en mi propio estado al principio del mes y todavía estamos disfrutando los últimos días de la estación aquí en casa de nuevo en España. Trader Joe's, nuestra primera parada de compras al llegar a los Estados Unidos, estaba preparada y repleta para nosotros con comestibles que disfrutamos y más que embalamos en nuestras maletas como el dulce de calabaza, calabaza enlatada (para tartas), café de calabaza y semillas de calabaza y otros nueces y frutos secos.
The entrance of Trader Joe's, Town & Country Plaza
Pumpkins and gourds of all sizes and shapes

We had a glorious sunny afternoon in Apple Hill, where autumn is breathed in and celebrated. 
Tuvimos una soleada y gloriosa tarde en Apple Hill, donde el otoño se respira y se celebra.
Vineyards stretched between the apple farms



We drove from farm to farm, photographing sights and sampling local wares such as the notable Walking Apple Pie at Kids' Inc. , Farm #5 on the map. 

Fuimos de granja en granja en coche, haciendo fotografías de todos los lugares y probando los productos locales como la notable tarta Walking Apple Pie en Kid's Inc., Plantación Nº5 en el siguiente mapa.




What makes me laugh about the name Walking Apple Pie is that instead of walking anywhere after eating one,  you are so full and content all you feel like doing is sitting and relaxing for a long stretch. Enrique and I split ours, these fabulous pies are big, half the size of a normal pie. Caramel, whipped cream and spices are placed through the middle top pastry to cover the delicious baked apple slices inside. The truth is each one is so decadent that you might have to forego lunch altogether in lieu of this pie.  Oh Fall, you are so delicious!

Lo que me hace reír sobre el nombre Tarta de Manzana Ambulante es que en vez de caminar a algún sitio después de comer uno, estás tan lleno y contento que lo único que quieres hacer es sentarte y relajarte un buen rato.  Enrique y yo compartimos la nuestra, estas tartas fabulosas son muy  grandes, (la mitad de una tarta normal.) Caramelo, nata montada y especias están todos colocados dentro por un agujero en la masa superior que cubre las manzanas horneadas deliciosas. La verdad es que cada una es tan Lo que me hace reír sobre el nombre Tarta de Manzana Ambulante is que en vez de caminar a algún sitio después de comer uno, estás tan lleno y contento que lo único que quieres hacer es sentarte y relajarte un buen rato. Aunque Enrique y you compartimos la nuestra, estas tartas fabulosas son grandes, la mitad de una tarta normal pero con la intención de que cada uno comerá uno por si solo. Caramelo, nata montada y especias están todos colocados dentro por un agujero en la masa superior que cubre las manzanas horneadas deliciosas dentro. La verdad es que cada una es tan copiosa que puede que tengas que renunciar a la comida del medio día si te entregas a este pastel. Oh otoño, que delicioso eres!
Apple butter
Apple pies, apple butter (dulce de manzana, mermelada de manzana), and more in the making.
Walking Apple Pie

5 comments:

  1. What a bright array of colours and what decadence of discovery you are having.

    Vaya con suerte amigos.

    Abrazos

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    1. Thank you, Warrior. I'm loving your fall poetry as well.

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  2. Mmm... Qué ganas de hacer tarta de calabaza me han entrado! Me encantan tus post de gastronomía americana, Mary!!! Un abrazo.

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