Friday, November 6, 2015

Green Tomato Jam



Enrique began with the recipe above and made his own version below:
Se lavan los tomates, quitando lo malo y se los pican en lonchas finas en un cacharro.
Se mezcla con el zumo de 1 limón y medio, y la ralladura del limón.

Añade medio palo de canela y medio kilo de  azúcar. Se deja así toda la noche.
Al día siguiente se pone a cocer a fuego suave varias horas hasta que esté blando. 
Para finalizar se mete la batidora un instante, nada más. 
Se mete en los tarros limpios y disfruta!

You wash the tomatoes, removing any bad parts and you cut them into fine strips into a medium-sized saucepan.
Then you mix them with 1 1/2 lemons, grating and including the lemon skin (zest.)
Add half a stick of cinnamon and two cups of sugar. Leave to sit overnight.
The next day, cook over low heat a few hours until tomato mixture is soft.
To finish you stir only one moment with the hand mixer.
Place into clean jars and enjoy!

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