Saturday, November 28, 2015

Tarta de Calabaza



Este año ha sido Chef Enrique quien ha hecho las tartas de calabaza. Y se ha desenvuelto tan bien en la labor que hasta me han pedido a mí su receta repetidamente, como si fuera la suya y no la mía ¡Enhorabuena, Enrique!

This year Chef Enrique made the pumpkin pies. And he's done such a great job that I'm being asked his recipe, as if it were his and not mine.
Congratulations, Enrique!



Para DOS Tartas de Calabaza
190 gramos de azúcar
1 cucharada de café de sal
1 cucharada de café de gengibre molido
1/4 cucharada de café de clavos molidos
1/4 cucharada de café de nuez moscada
4 huevos
1 litro de calabaza cocida o asada, sin piel y 
después de pasarla por la batidora680 gramos de leche evaporada

Dos bases de esta Masa Quebrada

Añade las especies a la calabaza en un bowl grande. Agrega los huevos batidos y la leche evaporada. Mezcla bien. Viértelo todo en las bases. Protege los laterales con aluminio para quemen. Hornea en el horno precalentado a 200ºC durante 15 minutos. Después, baja la temperatura a 170º por 40-50 minutos más o hasta salga limpio un palito de madera.
Sirve después de dejarlas enfriar 2 horas, o guardarlas en el refrigerador para más tarde.
Deliciosas con helado de vanilla o nata montada.


For TWO Pumpkin Pies
1 1/2 cups sugar
1 tsp.salt
1 tsp. ginger
1/4 tsp. ground cloves
1/4 tsp. nutmeg
4 eggs
4 cups cooked pumpkin
2 cans evaporated milk

2 pie shells with this Crust

Add spices to the pumpkin in a large bowl.  Beat and add the eggs and the milk. Mix well and pour into the pie shells. Cover the sides of the pie shells with foil so they don;t burn. Bake in a pre-heated overn at 425º for 15 minutes. Then, lower the heat to 350º for another 40-50 minutes or until a toothpick comes out clean. Cool for 2 hours before serving, or refrigerate to serve later.
Delicious with vanilla ice-cream or whipped cream.


También-
One Pumpkin, so Much Joy

Friday, November 6, 2015

Green Tomato Jam



Enrique began with the recipe above and made his own version below:
Se lavan los tomates, quitando lo malo y se los pican en lonchas finas en un cacharro.
Se mezcla con el zumo de 1 limón y medio, y la ralladura del limón.

Añade medio palo de canela y medio kilo de  azúcar. Se deja así toda la noche.
Al día siguiente se pone a cocer a fuego suave varias horas hasta que esté blando. 
Para finalizar se mete la batidora un instante, nada más. 
Se mete en los tarros limpios y disfruta!

You wash the tomatoes, removing any bad parts and you cut them into fine strips into a medium-sized saucepan.
Then you mix them with 1 1/2 lemons, grating and including the lemon skin (zest.)
Add half a stick of cinnamon and two cups of sugar. Leave to sit overnight.
The next day, cook over low heat a few hours until tomato mixture is soft.
To finish you stir only one moment with the hand mixer.
Place into clean jars and enjoy!

Wednesday, November 4, 2015

Twenty-One

Everything I wrote about Ryan on his 19th birthday is still so true today. Sometimes all I can do is marvel at how fast life flies past and how wonderful this son of mine is!

One day it looks like this.






And the next day it's like this!






Can't wait to give you your birthday hug in person! Just a little longer. Close my eyes and you'll be here! What a blessed mom I am.